C Programlama dili için kullanılan derleyiciler ve çapraz derleyiciler nelerdir ve nasıl kullanılır?

C için kullanılan derleyicilerden en çok bilinenleri:

Qt: Birden çok platformu destekleyen bir grafiksel kullanıcı arayüzü geliştirme araç takımıdır. Genellikle GUI programları geliştirmek için kullanılsa da gelişmiş kütüphanesi GUI bileşenlerinin dışında birçok araç içermektedir. Qt, en çok KDE masaüstü ortamında, Opera ağ tarayıcısında ve Skype anında mesajlaşma programlarında kullanılması ile bilinir.Qt, C++ kullansa da, farklı dillere olan bağlantıları sayesinde Python, Ruby, PHP, Perl, Pascal, C# ve Java ile de kullanılabilir.
Eclipse: Açık kaynak kodlu bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Ana odak noktası Java ve Java ile ilişkili teknolojiler olsa da esnek yapısı sayesinde C ve Python gibi farklı diller için de kullanılmaktadır.
Netbeans: NetBeans, Sun Microsystems tarafından geliştirilen bir Java geliştirme ortamıdır (IDE) ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Özellikle kullanıcı arayüzü tasarımında sağladığı kolaylıklardan dolayı tercih edilmektedir.
Gcc: GCC, GNU projesinin parçası olarak tasarlanmış C programlama dili ve diğer derleyicileri içeren bir pakettir.
Visual Studio: Visual Studio; .NET platformunu destekleyen, hem programlama dilleri ile yazılan kodların derlenip/yorumlanıp, çalıştırılabilir dosya oluşturulması için hem de ASP.NETgibi gelişmiş teknolojileri kullanarak Web projeleri geliştirilmesini sağlayan Microsoft tarafından üretilmiş bir programdır. Visual Studio ürününü kullarak hem Windows için programlar hem de Web projeleri geliştirebilirsiniz.
Dev C ++: GNU GPL altında dağıtılan bir tümleşik geliştirme ortamıdır. Dev C++’ nin tüm arabirimi Delphi ile geliştirilmiş ve ilk çıktığı zaman oldukça popüler bir yazılım olmuştur. 2005 yılından beri bir gelişme göstermemesine rağmen hala yüksek miktarda kullanıcıya sahiptir.
Intel C++ Compiler: Microsoft tarafından geliştirilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GCC (GNU COMPİLER COLLECTİON) NEDİR ?

Process ve Thread Arasındaki Farklar

String Fonksiyonlarının Kullanımı